31. joulukuuta 2010

Täytetyt juustosarvet



Läheisilleni tämä ei tule yllätyksenä. Minä rakastan juustoa kaikissa muodoissa ja mielestäni se sopii lähes jokaiseen ruokalajiin, vaikka vain mietona höysteenä. Olinkin onnesta soikea, kun ruokablogeja selatessani törmäsin juustosarvien ohjeeseen. Ohjeeseen, jossa taikina tehdään itse ja sisällön suhteen riittää variaatiomahdollisuuksia.

Taikinaan tarvitset:
9-10 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1½ rkl leivinjauhetta
100 g voita
3 dl maitoa

Täytteeseen tarvitset:
1 pkt Crème Bonjour valkosipulituorejuustoa

Päälle tarvitset:
1 muna voiteluun
unikonsiemeniä koristeluun

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki. Kaulitse taikinasta pari ympyrää (halkaisijaltaan n. 25-30cm), ja jaa kukin ympyrä 8-10 osaan. Aseta nokare Crème Bonjouria kolmioiden leveämpään päähän. Rullaa kolmiot sarven muotoon ja voitele ne munalla. Ripottele halutessasi päälle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia, jotta sarvien pienta alkaa hieman rusehtaa.

Sain juuri oman pellilliseni ulos uunista ja useampi sarvi katosi jo parempiin suihin. :) Unikonsiemeniä en harmikseni löytänyt kaupasta. Ensi kertaa varten suunnittelin jo kokeilevani täytteeksi Koskenlaskijaa tai vuohenjuustoa ja rucolaa tai...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti