4. tammikuuta 2011

Jauheliha-lettuvuoka



Lettujen ei aina tarvitse olla jälkiruoka, vaan niistä voi koota myös suolaisen pääruaan. Kerrostamalla lettuja ja jauhelihatäytettä saa aikaan herkullisen arkiruuan.

Lettutaikinaan tarvitset:
5 dl maitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
2 dl venhäjauhoja
2 rkl öljyä

Täytteeseen tarvitset:
väh. 400 g jauhelijaa
paprika
purjo
juustoraastetta
öljytilkka

Lettutaikinan pitäisi turvota ennen paistamista noin puoli tuntia, mutta itse ainakin olin hieman hätäisempi. :) Täytettä varten ruskista jauheliha pannulla öljytilkassa. Mausta se ja lisää joukkoon silputtu purjo ja paprika. Aloita kerrosten kokoaminen. Levitä vuoan pohjalle jauhelihatäytettä ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Laita lettu kerroksen päälle ja kaada lisää jauhelihaseosta ja juustoraastetta vuokaan. Vuorottele jauheliha- ja lettukerrosten kanssa niin kauna kuin aineksia riittää. Minulla päälimmäiseksi kerrokseksi jäi lettu, mutta on makuasia, kumman kerroksen haluaa päälimmäiseksi. :) Ilman lettutaikinan turvottamista sain taikinasta kolme paksuhkoa lettua. Juusto sulaa lämpimien ainesten väliin ja lautasella kerrokset tulevat kauniisti esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti