1. tammikuuta 2011

Juustokakku mangokuorrutteella

Pohjaan tarvitset:
200g kaurakeksejä
80g sulatettua voita

Täytteeseen tarvitset:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1-1½dl sokeria
3tl vanilliinisokeria
2½ rkl sitruunamehua
2dl kuohukermaa

Kuorrutteeseen tarvitset:
2dl Piltin mangososetta
2 liivatelehteä

Murenna keksit muruiksi ja kaada joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada se irtopohjavuokaan. Taputtele pohja tasaiseksi. Kannattaa laittaa vuoan pohjalle leivinpaperiarkki, jotta kakku irtoaa leikatessa helpommin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen pariksi minuutiksi. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita liivatteet kuumaan vesitilkkaan (noin 2-3 rkl), ja kaada se ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada seon pohjan päälle ja tasoita kakun pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Liota päälliseen tarvittavat liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne tilkassa kuumaa vettä. Sekoita se mangososeeseen ja kaada kakun päälle tasaiseksi päälliseksi. Hyydyttele jääkapissa vielä vähintään puoli tuntia.

Vuokaa irrottaessasi pöyräytä veitsellä varovasti kakun reunat irti. Koristeluun voi halutessaan käyttää esimerkiksi kermavaahtoa ja sitruunaviipaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti