5. tammikuuta 2011

Mamma mia, mikä pasta!

Jos Jamie Oliver valmistaa itse käyttämänsä pastan, miksen minäkin pytsyisi moiseen? Muutama päivä sitten intouduin kokeilemaan keittiössäni tuorepastan valmistusta. Innostustani lietsoivat telkkarissa häärinyt Oliver ja kirppikseltä löytynyt pastakirja. :)

Pastatikinaan tarvitset:
6½ dl vehnäjauhoja
4 munaa
1 tl suolaa
4 rkl öljyä

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita ne sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Sekoitusaika on lyhyt, mutta sen avulla taikinasta tulee murumaista. Vaivaa sitten taikinaa käsin sileäksi, kiiltäväksi ja melko kovaksi. Pastakirjani mukaan hyvän pastan vaivaamiseen menee vähintään 10 minuuttia. Minä vaivasin taikinaa noin 3-4 minuttia ja Oliver vielä vähemmän.

Joka tapauksessa sain taikinasta oikeanlaista, mutta sen saaminen ohueksi ilman pastantekokonetta oli haastavaa (=lue mahdotonta). Kaulitseminen kävi jo työstä, mutten siltikään saanut siitä riittävän ohutta. Kaiken uhalla valmistin kuitenkin lasagnea, joka onnistui mainiosti! Kuivapastaan verrattuna tuorepastasta valmistettu lasagne oli täyttävämpää, mikä ei mielestäni ole ollenkaan huono asia. :) Lasagnen ja juustokastikkeen reseptit tulossa huomenissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti