5. tammikuuta 2011

Pannacotta

Pannacotta on helppo ja hieman erilainen jälkiruoka rahkoihin tottuneelle. Sitä valmistaessa on vain otettava huomioon riittävä hyytymisaika. Illallisen ruokia valmistaessaan onkin ehdottomasti alotettava pannacotasta, jotta vierailleen tai perheelleen ei tarvitse tarjota epämääräistä velliä. :)

Tarvitset:
½ litraa kuohukermaa
2½ liivatelehteä
puolikkaan limen kuorta
marjoja
vaniljatanko

Laita kerma kiehumaan kattilaan ja liota samalla liivatelehtiä kylmässä vedessä. Lisää kattilaan vaniljatanko (josta on poistettu siemenet) ja puolikkaan limen raastettu kuori. Anna kiehua 10 min, ja poista vaniljatanko. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kattilaan. Kaada seos annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi. Juuri ennen tarjoilua ripottele marjat annoksen päälle.

Omassa pannacotassani en käyttänyt vaniljatankoa, sillä mielestäni 5 euroa kertakäyttöisestä "pötkylästä" oli liikaa. Kiehauttamisen loppuvaiheessa lisäsinkin ripauksen vaniljasokeria seoksen joukkoon.

Seoksen notkeudesta ei kannata hätkähtää, se kyllä hyytyy jääkaapissa. Itse olin ihan paniikissa ja heitin joukkoon vielä pari extraliivatetta, jolloin pannacottastani tuli hyvinkin jämäkkää. :) Koristeena käytin pakastevadelmia, jotka ehtivät jääkapissa ollessaan sulaa, joten sain annokseen myös marjoista valunutta mehua.

5 kommenttia:

 1. Ootko ostanu kaupasta pakastemarjoja, vai löytyykö itse kerättyjä pakkasesta? :) mä en oo ikinä ostanu kaupasta, ku aina on omasta takaa löytyny. Nyt on kuitenki jostain syystä päässy jo loppumaan, eli jos mielin tehdä tota ni pakko lähteä kauppaan :D jos oot kaupasta ostanu ni minkä merkin vattuja tai marjoja olet ostanu?:) eli mitkä on hyviä?:)

  VastaaPoista
 2. Itsepoimituissa olisi ollut enemmän tunnelmaa, mutta mä käytin kaupasta ostettuja marjoja. Pirkka-merkin marjat olivat nyt testissä ja olivat mielestäni ihan hyviä. :) Pussin sisältökin riitti juuri sopivasti neljän pannacottan koristeluun. :)

  VastaaPoista
 3. muissa resepteissä nimenomaan käsketään laittaa ne vaniljatangon siemenetkin sekaan:) en tiiä sit onko niissä juuri se maku vai miten se tanko toimii :D kuinka kauan annoit jäähtyä?:)

  VastaaPoista
 4. Et käyttäny ollenkaan sokeria tossa? oliko silti makea?:)

  VastaaPoista
 5. Aijaa. No enpä tiedä, miten on asian laita, kun en itse käyttänyt sitä tankoa ollenkaan. :) Annokset taisivat olla jääkaapissa jotain kahden ja kolmen tunnin väliltä.. Ne jähmettyivät yllättävän nopeasti vauhtiin päästyään. Vaikka aluksi olinkin todella huolissani, kun mitään ei näyttänyt jääkaapissa tapahtuvan. :)

  Sokeria en tosiaan käyttänyt. Jälkkäri ei ollutkaan huippumakeaa, mutta sai kuitenkin makua päällä olevista vadelmista. Itse puristin vielä hieman limeä oman annokseni päälle. :) Kaipa joukkoon voi halutessaan lisätä hieman sokeriakin. :)

  VastaaPoista