17. helmikuuta 2011

Brownie-piirakka

Jos jälkkärissä on suklaata, ei se karkeasti arvioiden voi mennä pieleen. Ainakaan, kun kyseessä on browniet. :) Perinteikkäiden palojen sijaan tein tästä piirakan ja maistuihan se siinäkin muodossa!

Tarvitset:
50 g voita
115 g tummaa suklaata
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Koristelu:
50 g tummaa suklaata
1 rkl voita
muutama valkosuklaapala

Laita voi ja suklaa kattilaan ja sulata hitaasti miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes ainekset ovat sulaneet, ja jätä seos hetkeksi jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Sihtaa joukkoon myös jauhot.
Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 20 minuttia. Valmista piiraan kuorrute sulattamalla suklaa ja voi. Valuta seos piirakan päälle. Raasta koristeeksi valkoista suklaata piiraan päälle.

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Sitähän se olikin. :) Hyvää suoraan uunista otettuna kuten myös jääkapissa jähmetyttyään. :)

    VastaaPoista