24. helmikuuta 2011

Ciabatta-leipä

Jauhopeukalo sisälläni alkaa todenteolla heräillä! Tänään innostuin leipomaan ciabattaa, jota olen maistanut kerran aikaisemmin koulumme ruokalassa. Ruokaohjeita selatessani löysin monia erilaisia ohjeita ciabatalle, joten sovelsin niistä oman versioni. Lopputulos oli hyvää ja mielestäni myös ciabattamaista. En siis soveltanut ohjeita liiaksi! :)

Tarvitset:
3 dl kylmää vettä
25 g hiivaa
3 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2-3 dl vehnäjauhoja
oliiviöljyä

Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa 45-60 minuuttia. (Kylmään veteen alustettu taikina kohoaa hitaammin kuin kädenlämpöiseen veteen alustettu taikina. Pitkän kohotusajan vuoksi leipä saa paremman maun.)

Jaa kohonnut taikina pellille 5-6 osaan. Painele taikinapalat ohuehkoiksi levyiksi ja anna kohota lämpimässä vielä 45-60 minuuttia. Voitele hyvin kohonneen ciabatat oliiviöljyllä. Paista 225-250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Sanomattakin on selvää, että nämä ovat parhaimmillaan heti tuoreena! :)

2 kommenttia:

  1. Todellakin! psst! Sulla on ihana blogi! Tomaatti-vuohenjuustokeitto on mulla kokeiltavien reseptien listalla. ;)

    VastaaPoista