Lämmin rieska, jonka päällä sulaa pieni voinokare. Niin hyvää, ja sitä saa niin harvoin! Onnekseni bongasin viikolla resepetin rieskalle. Tänään sitä sitten testasin, ja taisin syödä itseni kipeäksi. :)
Tarvitset:
prk kermaviiliä (tai pari desiä piimää)
n. 4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa1 rkl ruokasoodaa
Sekoita ainekset kulhossa ja taputtele niistä ohuita ymmyrkäisiä rieskoja. Tässä taikinassa ei ole sitkoa, joten se takertuu helposti käsiin ja alustaan.Paista rieskat rasvattomalla pannulla (n. minuutti/puoli).
ihan mielettömän hyviä ja helppoja! :) onko suolan määrässä (½ rkl) tullut virhe, ovat melko suolaisia nimittäin, kun tein ohjeen mukaan. maistuvat kyllä, mutta ensi kerralla laitan vähemmän :)
VastaaPoistaOhhoh, kuulostaa kyllä aika tuhdilta suolasatsilta. On tainnut mennä ruoka- ja teelusikat sekaisin. :) Kiitos, kun huomautit ja toivottavasti seuraavassa erässä suola ei ole enää ihan yhtä hallitseva maku. :)
VastaaPoistaTosi hyviä rieskoja :)
VastaaPoistaKiitos! Tämä onkin melko vanha ohje arkistojen kätköistä. Pitäisi ehkä kokeilla uudemman kerran ja pitkästä aikaa! :)
Poista