10. helmikuuta 2011

Itsetehty rieska

Lämmin rieska, jonka päällä sulaa pieni voinokare. Niin hyvää, ja sitä saa niin harvoin! Onnekseni bongasin viikolla resepetin rieskalle. Tänään sitä sitten testasin, ja taisin syödä itseni kipeäksi. :)

Tarvitset:
prk kermaviiliä (tai pari desiä piimää)
n. 4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 rkl ruokasoodaa

Sekoita ainekset kulhossa ja taputtele niistä ohuita ymmyrkäisiä rieskoja. Tässä taikinassa ei ole sitkoa, joten se takertuu helposti käsiin ja alustaan.Paista rieskat rasvattomalla pannulla (n. minuutti/puoli).

4 kommenttia:

  1. ihan mielettömän hyviä ja helppoja! :) onko suolan määrässä (½ rkl) tullut virhe, ovat melko suolaisia nimittäin, kun tein ohjeen mukaan. maistuvat kyllä, mutta ensi kerralla laitan vähemmän :)

    VastaaPoista
  2. Ohhoh, kuulostaa kyllä aika tuhdilta suolasatsilta. On tainnut mennä ruoka- ja teelusikat sekaisin. :) Kiitos, kun huomautit ja toivottavasti seuraavassa erässä suola ei ole enää ihan yhtä hallitseva maku. :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hyviä rieskoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä onkin melko vanha ohje arkistojen kätköistä. Pitäisi ehkä kokeilla uudemman kerran ja pitkästä aikaa! :)

      Poista