21. helmikuuta 2011

Porkkanasämpylät

Minusta on ehtinyt jo tulla sellainen leipoja, etten juurikaan mittaile aineksia, vaan teen kaiken näppituntumalla. Sama koskee sämpylöiden leivontaa. Maku näissä sämpylöissä onkin kohdillaan, mutta ulkonäössä on vielä pienoista parantamisen varaa. :)

Tarvitset:
muutama desi kädenlämpöistä vettä
puolikas hiivanpala
ripaus suolaa ja sokeria
1-2 porkkanaa raastettuna
vehnäjauhoja ja sämpyläjauhoja useampi desi (sen verran, ettei taikina enää talmaa käsiin kiinni)

Ohjeesta tuli aika summamutikkainen, mutta minkäs teet, kun mitat ovat unohtuneet kaapin perälle. :) Ensin hiiva sulatetaan lämpöiseen veteen ja joukkoon ripotellaan myös suola ja sokeri. Ennen jauhojen lisäämistä raasta joukkoon pari porkkanaa koosta riippuen. Lopuksi lisää jauhot. Vehnäjauhojen lisäksi on hyvä käyttää esimerkiksi sämpyläjauhoja, ettei sämpylistä tule liian pullamaisia. Anna taikinan kohota kulhossa tovi ja pyöritä siitä sitten valmiit sämpylät. Anna niiden kohota hiukan vielä pellillä, jotta niistä tulee pehmeämpiä. Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti