20. huhtikuuta 2011

Aurajuustokuorrutteiset uunikasvikset

Tänään oli kasvisruokapäivä, ja sen kunniaksi kokosin ostoskoriini mahdollisimman värikkäitä kasviksia. Kuorrutteeksi uunikasviksille päädyin valitsemaan ihastuttavan vihastuttavan aurajuuston. :) Ohjetta voi toki soveltaa niin, että valmistaa pelkkiä perunoita esimerkiksi lihaisampien ruokien lisukkeeksi.

Tarvitset:
3 isoa perunaa
kesäkurpitsan
n. 250 g minitomaatteja
oranssi paprika
aurajuustoa
oliiviöljyä
pippuria
suolaa

Pese ja pilko perunat pieniksi paloiksi. Laita ne kulhoon ja pirskottele päälle öljyä sekä mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kaada perunat uuninkestävään astiaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Valmistele sillä välin muut kasvikset: pese ja pilko tomaatit, kesäkurpitsa ja paprika. Marinoi pilkotut kasvikset myös oliviiöljyssä ja mausteissa. Kun perunat ovat olleet uunissa puolisen tuntia, lado loput kasvikset niiden päälle. Murenna päälimmäiseksi aurajuusto ja kypsennä uunissa vielä puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti