28. huhtikuuta 2011

Kanaa viinissä

     
    Tuossa taannoin vietimme ystäväni kanssa ranskalaista iltaa. Valkosipulietanat jätimme seuraavaan kertaan, mutta pääruuaksi valmistimme herkullista kanaa viinissä. Pitkästä ainesluettelosta ruoka oli lopulta simppeli valmistaa ja ruuassa todella oli makua. Alla oleva ohje on neljälle henkilölle.
    Tarvitset:
    10 pientä salottisipulia
    4 valkosipulinkynttä 
    4 broilerinkoipea
    suolaa ja mustapippuria
    3 rkl vehnäjauhoja
    4 rkl rypsiöljyä
    4 rkl voita
    4 dl punaviiniä
    170 g pekoniaa
    200 g herkkusieniä
    2 dl lihalientä
    1 laakerinlehti
    8 oksaa timjamia
Kuori sipulit ja valkosipulin kynnet ja laita ne uunivuoan pohjalle odottelemaan. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Lisää paistinpannulle öljy ja voi ja anna niiden ruskistua hiukan. Paista broilerinpaloihin kaunis ruskea väri. Siirrä lihapalat pataan sipulien seuraksi. Kaada paistinpannulle punaviini ja anna kiehahtaa. (Näin saat pannulta hyvät maut talteen.) Kaada viini pataan lihojen päälle.
Paloittele pekoni ja sienet. Ruiskista ne paistinpannulla ja nosta pataan lihojen sekaan. Huuhtele pannu lihaliemellä ja lisää liemi pataan. Lisää laakerinlehti ja timjamin oksat. Hauduta uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti