17. huhtikuuta 2011

Muusi perunankuoresta tarjoiltuna

Perunankuoresta tarjoiltuna arkinen muusikin muuttuu näyttäväksi lisäkkeeksi illallispöytään. Kuoresta tarjoiltuna muusin valmistaminen vaatii pientä näpertelyä, mutta on kyllä vaivan arvoista. :)

Tarvitset:
perunoita
suolaa
voinokare
pari desiä maitoa

Pese perunat hyvin ja hiero niiden pintaan suolaa. Paista kokonaisia perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunti. Halkaise kypsät perunat ja koverra kypsä sisus kattilaan. (Patakintaan kanssa kuumien perunoiden käsittely onnistuu kätevästi.) Kuoren pintaan saa jäädä hieman perunaa, jotta ne pysyvät paremmin mallissaan. Laita kuoret vielä hetkeksi uuniin ja tee sillä välin muusi. Survo perunoiden sisus ja lisää joukkoon ripaus suolaa, voinokare ja kuumennettua maitoa. Ota perunankuoret uunista ja annostele muusi niihin.

Kuoret ovat tottakai tarkoitettu syötäviksi, sillä niissä on suolaamisen ansiosta paljon makua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti