18. huhtikuuta 2011

Ranskalainen sipulikeitto

Alkuruokien (miksei pääruokienkin) kruunaamaton kuningas! Sipulikeitto sopii monenlaisille illallisille, itse aloitimme sillä viikonlopun raskalaishenkiset illanistujaisemme. Mutta pitänee tunnustaa, että parhaillaan uunissa on uusi satsi saamassa väriä juustokuorrutteseensa. :-)

Tarvitset:
250-300 g sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
öljyä tai voita
ripaus sokeria
ripaus suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
kasvisliemikuutio
1 l vettä (joukkoon voi lisätä tilkan valkoviiniä)
mustapippuria
timjamia
juustoraastetta

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä. Mausta pehmenneet sipulit sokerilla ja suolalla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita joukkoon vesi sekä halutessasi valkoviini. Liuota keiton joukkoon kasvisliemikuutio ja anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Mausta pippurilla ja timjamilla. Jaa sitten keitto uuninkestäviin tarjoiluastioihin. Ripottele annosten päälle juustoraastetta ja laita astiat uuniin. Kuorruta keittoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, jotta juusto ruskituu kauniisti keittojen pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti