2. toukokuuta 2011

Rustiikkinen peruna-tomaattilisäke

Grillikausi on pyörähtänyt käyntiin, joten uunissakin tekee mieli valmistaa grillimäisiä herkkuja. Kiedoinkin täytettyjä tomaatteja pekoniin ja kypsensin lisäkkeeseen myös perunaa ja salottisipulia. Lisäke oli itsessään jo melko ruokaisa, mutta paistoin kaveriksi vielä viljaporsaan pihvin. :)

Tarvitset:
n. 5 salottisipulia
5-6 perunaa
5 tomaattia
pekonia
tuorejuustoa (itse käytin makuna italian yrttejä)
oliiviöljyä
mausteita (suolaa, pippuria, kuivattua basilikaa, paprikajauhetta)

Pese ja pilko perunat. Mausta ne kulhossa sekoittaen joukkoon oliiviöljyä ja mausteita. Pese tomaatit ja koverra niiden sisus pois. Täytä ne tuorejuustolla ja kiedo pekonisuikaleet ympärille. Kuori salottisipulit ja pilko halutessasi pienemmiksi. Asettele kaikki uuninkestävään vuokaan ja paista 200 asteessa vajaa tunti. Paistaessasi pihvejä voit kääntää uunin jo jälkilämmölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti