16. toukokuuta 2011

Sitruunakerma marjakuorrutteella


Sarjassamme reseptit, jonka bongaat telkkarista ja koitat painaa ainesosat äkkiä mieleesi. Taisin osua aika lähelle alkuperäistä reseptiä, sillä kirpeän sitruunakerman ja makean vadelmapäällisen yhdistelmästä tuli todella herkullinen. :)

Tarvitset: (2 kookasta annosta)
4 dl kuohukermaa
2 sitruunaa
3 liivatelehteä
100-150 g marjoja
sokeria

Puserra sitruunoiden mehu ja raasta niiden kuori. Kuumenna kuohukerma ja lisää joukkoon sitrusliemi. Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä ja sekoita ne tilkkaan kuumaa vettä. Kaada liivatevesi kerman joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos annosmaljoihin ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kaada kattilan pohjalle muutama desi sokeria (jotta pohja peittyy). Lisää joukkoon marjat ja kuumenna liedellä. Marjat karamellisoituvat. Kun annokset ovat hyytyneet jääkaapissa, annostele marjaseos niiden päälle.

2 kommenttia: