7. heinäkuuta 2011

Lohinyytit



























Kun grillissä tirisevät pihvit alkavat tökkiä, on hyvä vaihtoehto kokeilla lohinyyttejä. Simppelillä ohjeella saa aikaan herkullista kesäruokaa. Ja jos (jostain kumman syystä) näitä jää grillauksen yhteydessä syömättä, on näitä mukava ottaa esimerkiksi töihin evääksi. Ja jos sää ei suosi grillausta, voi nämä valmistaa myös uunissa, niin kuin itse tein!

Tarvitset: (ohje 4 nyyttiin)
n. 600 g lohifileen
pussin hernemaissipaprikaa
voimakasta Koskenlaskijajuustoa
kalamaustetta

Revi foliosta neljä neliön mallista palaa. Fileoi lohesta suikaleita ja jaa ne foliopaloille. Taita nyyttien suut vähän kiinnemmäksi, jotta kaataessasi joukkoon hernemaissipaprikaa ne eivät kieri ympäri keittiön lattiaa. :) Asettele päälimmäiseksi Koskenlaskijapalasia ja ripottele kalamaustetta runsaasti. Paista grillissä (tai vaihtoehtoisesti 200-asteisessa uunissa) noin 30-40 minuuttia. Grillissä valmistaessa kannattaa kurkkia välillä nyytin sisälle, sillä kaikissa grilleissä ei esimerkiksi ole lämpötilamittaria. Tarjoa uusien perunoiden ja voisilmän kanssa tai syö pelkästään.

4 kommenttia:

  1. Moikka
    Saako sua mistään sähköpostista kiinni, olisi asiaa :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Maija nyt jotain uusia ruokavinkkejä jo, näännyn nälkään.

    VastaaPoista
  4. Jaiks! En halua yhtään nälkäkuolemaa kontolleni...

    VastaaPoista