27. elokuuta 2011

Leivitetyt kesäkurpitsat

Voisilmäpeliä pelaileva Eeva innosti reseptillään minutkin. Leivitetyt kesäkurpitsat mielessäni kiersin kauppaa ja vaikka ilman ostoslistaa liikkeellä ollessani unohdinkin parmesanijuuston, tuli näistä lastuista hyviä! Suupalat maistuvat sellaisinaan, mutta jos ohjetta haluaa jatkojalostaa, voi lastujen päälle taiteilla vielä jonkun herkullisen tahnan ja asetella vihreitä yrttejä koristeeksi. Minä ainakin tarttuisin ruokapöydässä vastuttamattoman upean näköisiin (ja makuisiin) lastuihin!

Tarvitset:
kesäkurpitsa
oliiviöljyä
1-1½ dl korppujauhoja
paprikajauhetta
suolaa
pippuria
(hienoksi raastettua parmesania)

Pese kesäkurpitsa ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Aseta lastut kulhoon ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoittele, jotta öljy leviää lastuihin tasaisesti. Sekoita korppujauhot ja mausteet lautasella. Kieräytä lastut yksitellen seoksessa ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Namii! bongasin saman reseptin Voisilmästä :D Pian pidetään viini+kokkausilta, oon sitä mieltä aika vahvasti. T.ruokakuvaaja A.P

    VastaaPoista
  2. Viime kerrasta onkin jo vierähtänyt liikaa aikaa!

    VastaaPoista