15. elokuuta 2011

Pienet salaattijuusto-tomaattipiiraat

Sarjassamme reseptit, jonka bongaat kokkiohjelmasta ja jota sen jälkeen sovellat sinne päin keittiössä. Sikke Sumari taiteili vastaavia, mutta vuohenjuustosta ja malliltaan hänen piiraansa olivat pyöreitä. Vaikka hiiren vikaa minussa onkin, niin vuohenjuustoa jotenkin karsastan. Siksipä omiin piiraisiini päätyi salaattijuustokimpaleet. Ja uusi herkkusuolapala oli syntynyt. :)

Tarvitset:
lehtitaikinalevyjä
salaattijuustokimpaleen
kirsikkatomaatteja
kananmuna voiteluun
kuivattua basilikaa
oreganoa
mustapippuria
oliiviöljyä
tuorebasilikaa koristeluun

Kaulitse kohmeisia lehtitaikinalevyjä hieman isommiksi. Leikkaa kuutiomainen levy kahtia ja asettele taikinapalojen päälle kimpale salaattijuustoa. Painele haarukan tylpällä päällä tai muulla esineellä taikina hieman kuopalle juuston ympäriltä. (Näin lehtitaikina kohoaa paremmin ja juusto jää piiraan keskelle.) Voitele taikina kananmunalla ja asettele lohkottu kirsikkatomaatti juuston päälle. Ripottele päälle mausteet ja pirskottele hieman oliiviöljyä. Paista 175-asteisessa uunissa niin kauan, että lehtitaikina kohoaa ja se saa kauniin värin. Asettele piiraat tarjolle ja koristele tuoreella basilikalla.

4 kommenttia:

 1. nami, näitä täytyy kokeilla! :)

  VastaaPoista
 2. Näistä tuli kyllä tosi hyviä! Ja koska poikakaverilla on jokin kumma juustokamo, niin mulle jää enemmän. ;)

  VastaaPoista
 3. Mä kaipaan sun kaupungin laidalta blogia ja sun kuulumisias :( terv. vakkarilukija

  VastaaPoista
 4. Voi että, miten ihana kommentti. Kiitos! Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin kyllä mäkin kivojen tapahtumien yhteydessä mietin, miten mukava olisi jakaa kokemuksensa blogissa. Vaikkakin tämä tauko on tehnyt myös hyvää!

  Ehkäpä vielä pyörittelen hiukan aikaa uutta "konseptia" mielessä ja pykään sitten uuden blogin pystyyn. Arkena kun Helsingissä tuppaa olemaan aikaa postailla. :) Pysy täällä kuulolla, jos/kun lifestyleblogi tumpsahtaa olemassa olevaksi, kuullaan siitä varmasti täällä! :)

  VastaaPoista