7. syyskuuta 2011

Jauheliha-pekonikeitto

Onnistuin lukemaan yhden ruokittavan suun ajatukset valmistaessani eäänä päivänä hänen toivomaansa jauhelihakeittoa. Piristin perinteistä keittoa suikaloimalla joukkoon pekonia ja maustamalla ruuan pippurin lisäksi timjamilla. Toimiva kombo!

Tarvitset:
n. 500 g perunoita
200-300 g keittokasviksia (pakaste)
400 g jauhelijaa
n. 150 g pekonia
kasvisliemikuutio
vettä
pippuria
timjamia

Laita perunoiden keitinvesi kiehumaan. Kuori ja pilko peunat. Laita ne kattilaan kasvisliemikuution kanssa. Paista jauheliha ja suikaloitu pekoni pannulla. (Laita pekonisuikaleet pannulle ennen jauhelihaa, jotta ne ruskistuvat paremmin.) Lisää keittokasvikset kiehuvien peunoiden joukkoon ja kun vesi kiehuu uudelleen, lisää lihat. Mausta pippurilla ja timjamilla.

4 kommenttia:

  1. Voi Maija Maija Maija, olis niin kiva kuulla sun opiskeluista ja kivasta rauhallisesta arjestas, on ikävä sun Kaupungin laidalta blogia:/

    VastaaPoista
  2. Oletkohan sama henkilö, joka on aiemminkin näin kommentoinut?:) Olen nimittäin saanut hämmentävän monia samankaltaisia kommentteja ja on niin vaikea ymmärtää, että kirjoitteluni ovat oikeasti olleet lukijoille niin tärkeitä!

    Onhan mulla ikävä sellaista elämänmenopostailua, mutten halua tehdä mitään hätiköityä. Viimeksi tässä bussissa tosin tuumailin, että aloitan taas kirjoittamaan. :) Olen tähän asti täyttänyt blogityhjiötä seuraamalla entistä ahnaammin muiden blogeja, mutta jossain mun sisällä on se kirjoittaja ja kuvaaja, joka haluaa suoltaa ulos muutakin kuin herkkureseptejä.

    VastaaPoista
  3. En mä kyllä sama henkilö oo, täytyy myöntää etten lukenut tätä sun ruokablogia ollenkaan ja mietin sitä blogia yks päivä ja muistin että taisit jotain tämmöistäkin pitää, pienten vaikeuksien kautta löysin sen, ja ajattelin tulla kattomaan että vieläkö kirjotat edes tätä. :) voihan olla että joku anonyymi pommittelee sua, jos sille on iskenyt hirveä ikävä. :D ja kyllä mäkin myönnän etten ikinä tainnut sulle kommentoida sinne Kaupungin laidalta-blogiin, mutta jokaisen postauksen kyllä luin tarkkaakin tarkemmin. :) Oli niin kivaa kun ei ollut mitään tuotemainostuksia etkä tuhlannut rahaa mielettömästi vaatteisiin!

    VastaaPoista
  4. No positiivista, ettei kaikki nuo ihanat kommentit ole tulleet samalta henkilöltä. :) Ja hatunnosto sulle, että salapoliisityön seurauksena päädyit tänne ruokablogiin! :)

    Ehkä jonkun tylsän illan seurauksella pykään Kaupungin laidalta -blogille uuden tulemisen. ;)

    VastaaPoista