19. syyskuuta 2011

Kaalipata

Syksy tekee alitajuisesti tuloaan myös ruokapöytään. En ole tainnut ikinä maistaa kaalipataa, mutta tänään keksin haluavani sellaista ruuaksi. Googletin muutaman ohjeen ja väkersin niistä omanmakuiseni version. Helppoa ja hyvää!

Tarvitset:
n. 600 g kaalia
5 porkkanaa
400 g jauhelihaa
sipulin
1,5-2 l vettä
lihaliemikuution
suolaa
rouhittua pippuria

Laita vesikattila liedelle kiehumaan. Pilko veteen porkkanat ja kaali, heitä sekaan myös lihaliemikuutio. Pilko sipuli ja ruskista se jauhelihan kanssa erillisellä pannulla. Kun kaalipata on hetken kiehunut, lisää joukkoon ruskistettu jauheliha ja sipuli. Lisää pataan suola ja pippurirouhe. Pata on valmista, kun porkkanat ja kaali ovat pehmenneet. (20-30 min) Tarjoa halutessasi puolukkahillon kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tää on mun perus köyhäilyruoka :D niiiin halpaa toi kaali ja jos laittaa uuniin ja tekee ison annoksen niin tota syö yli viikon (jos pystyy) :DD kandee laittaa viel vähän siirappia joukkoon, tulee parempaa :) ja sit riisiä laitan kans jos menee uuniin.

    VastaaPoista
  2. Joo, ostin kauheen kaalipallon 50 sentillä ja käytin ehkä puolet. :D Haha, isoissa annoksissa tosiaan on toi ongelma, et kuka niitä sitten syö! Laitan sun vinkit korvan taakse. :)

    VastaaPoista
  3. Heippahei Maija! Täällä on yks joka on näin syksyn tullen alkanu ikävöimään sun kirjotuksia ja kuulumisia (kesäpostaukset oli kyllä parhaimpia), olen siis kaupungin laidalta-blogin vakkarilukija. Ja oon huomannu että muutama muukin on vähän ikävöinyt sun blogias :) eli yhdyn ryhmään surkeaan ja yritän sua painostaa alottamaan taas samantyylisen blogin! Parhautta oli lukea ''tavistytön'' blogia, kaikki DIY-jutut oli mahdollista toteuttaa kun et koskaan käyttänyt turhia rahasummia ja olit niin ihanan simppeli. Surkuttaa lukea noita isoja blogeja, kun tuntuu että kaikkeen vaaditaan iso summa rahaa ja sitä ei tämän opiskelijan kukkarosta kyllä löydy! Suoraan ja kauniisti sanottuna, mulla on IKÄVÄ. Maalaishenkisyys oli jees, ne ihan ensimmäiset postaukset oli kaikkein ihanimpia, se kesä kun sen alotit, voih. :)

    VastaaPoista
  4. Moi Minna!

    Ja vauuuu, sait mut sanattomaksi. :) Mähän jossain vaiheessa epäilin, että Kaupungin laitamia kaipalevat kommentit olisi kaikki tulleet samalta kommentoijalta, mutta ilmeisesti niin ei ole. :)

    Säännöllisin väliajoin olen miettinyt samantapaisen blogin kirjoittelua. Ruokablogia on huippu pitää, mutta kommentointi ja kontakti lukijoihin on ihan eri tasolla verrattuna lifestyleblogiin. Kesällä tosiaan energiaa on helpompi tuoda myös blogin puolelle, joten syksy luo haasteita. Mun pitää vielä pyöritellä asiaa mielessäni ennen kuin teen mitään radikaalia. :)

    VastaaPoista