18. lokakuuta 2011

Kanaa tikka-masala ja raita-kastike

 
Tervetuloa makumatkalle Intiaan! Olen kerran käynyt syömässä nepalilaisessa ravintolassa, josta sain inpiraation tähän etniseen ruokaan. Minua eivät niinkään kiehdo kiinalaiset tai thaimaalaiset maut, mutta tässä kaukaisessa annoksessa jokin loksahti kohdalleen. Mausteisen kanan rinnalla nautittava miedompi raita-kastike tasapainotti makuja juuri niin kuin pitikin. Tarjosin ruuan kanssa myös leipomaani naan-leipää ja jälkiruuaksi mangolassi-juoman. Niiden ohjeita postailenkin teille seuraavaksi. :)

Kanaa tikka-masala:
3 rkl maustamatonta jogurttia
2-3 rkl tikka-mausteseosta
500 g broilerin fileesuikaleita
300 g paseerattua tomaattia
1 rkl inkivääriraastetta
3 silputtua valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhoa
1 rkl sitruunamehua
1-2 dl kermaa
suolaa
pippuria

Sekoita maustamaton jogurtti ja tikka-mauste fileesuikaleiden joukkoon hyvissä ajoin ennen ruuan valmistusta. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Laita maustuneet fileesuikaleet pellille leivinpaperin päälle ja paista niitä 250-270 asteessa  reilut kymmenen minuuttia. Suikaleiden pintaan saa tulla hyvin väriä.

Laita paistumisen ajaksi kastikeainekset kattilaan ja ala keittää niitä kasaan. Lisää lopuksi paistuneet fileesuikaleet kastikkeeseen ja hauduta vielä muutama minuutti.

Raita:
3 dl maustamatonta jogurttia
pieni punasipuli
½ ruukku korianteria
suolaa

Silppua punasipuli ja korianteri maustamattoman jogurtin joukkoon. Mausta suolalla. Anna makujen kehittyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Hei Maija!

    Tosi kivoja ohjeita sulla, täytyypä kokeilla!
    Hyvää syksyä!

    Riina

    VastaaPoista
  2. Kiitos Riina! Toivottavasti täältä on tarttunut mukaasi jokunen kiva ohje syksyn mittaan toteutettavaksi! :)

    VastaaPoista