20. lokakuuta 2011

Naan-leipä

 
Intialainen ruoka on osittain sormisyötävää, sillä tuoreella naan-leivällä on lupa kaapia lautaselta viimeisetkin kastikkeen rippeet parempiin suihin. :)

Tarvitset:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl vettä
2 rks öljyä
1 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
paprikajauhetta

Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon maustamaton jogurtti, vesi ja öljy. Sekoita taikina voimakkaasti alustaen sitkon aikaansaamiseksi. Tee taikinasta palloja ja aseta ne leivinpaperille kohoamaan kymmeneksi minuutiksi. Muotoile sitten palloista ohuita läpysköitä ja anna niiden kohota vielä viitisen minuuttia. Sekoita sulatettu voi ja paprikajauhe mukissa. Voitele leipien pinta seoksella. Paista 250-asteisessa uunissa reilut viisi minuuttia.

2 kommenttia:

  1. nam, naan-leipä on herkkua! täytyy ottaa resepti talteen :)

    VastaaPoista
  2. Jep, hyvää on! :) Omasta leivästäni tuli hieman rapsakkaa (vaikkakin silti hyvää), sillä taisin pitää sitä hitusen liian kauan uunissa. :)

    VastaaPoista