15. lokakuuta 2011

Syksyinen kurpitsakeitto

Sadonkorjuuhenkinen viiden tähden illallisemme potkaistiin eilen käyntiin herkullisella kurpitsakeitolla. Viiden kokin häärimisestä samassa keittiössä voikin kuvitella syntyvän aikamoisen sopan. :D Keittomme lipsahti aluksi hieman liian makeksi, mutta korjasimme tilanteen valkosipulilla ja mustapippurilla. Pienen hienosäädön jälkeen ei enää tuntunut siltä, että jälkiruoka aloitti illallisemme. :)


Tarvitset:
n. 800 g kurpitsaa
2 omenaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3-4 dl vettä
2 dl kuivaa omenasiideriä (tai valkoviiniä)
rouhittua mustapippuria
chiliä
suolaa
1-2 dl kuohukermaa

Paahda kokonaista kurpitsaa uunissa, jotta sen liha pehmenee. Kaavi sen jälkeen liha irti kuoresta, säästä myös osa siemenistä. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Paloittele omenat.

Kuumenna voi ja öljy pannussa. Kuullota silputtuja sipuleita hetki, lisää sitten omenat, inkivääri ja kurpitsat. (Mahdollisesti parissa erässä, jos kaikki eivät mahdu pannulle kerralla.) Siirrä ainekset kattilaan, lisää joukkoon vesi, siideri ja mausteet. Anna porista 20 minuuttia tai enemmän, jotta aineksety pehmenevät riittävästi soseuttamista varten. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kerma. Anna kiehahataa vielä kertaalleen.

Paahda erilleen ottamasi siemenet pannulla ja mausta suolalla. Koristele niillä keittoannokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti