12. marraskuuta 2011

Grillattu halloumi omena-sipulivinegrettellä

Ihastuin kesällä grillijuustoon ja sitä tulikin nautittua useimpien pihvilounaiden kylkiäisenä. Talven tullen en suinkaan aioi suostua juustottomaan ajanjaksoon. Ostinkin lähikaupastani paketillisen halloumia, jonka seuraksi lautaselle valmistin omena-sipulivinegretten. Suolaisen juuston ja makeanvivahteikkaan vinegretten liitto on alusta asti yhtä juhlaa!

Tarvitset:
halloumjuustoa
½ dl oliiviöljyä
½ dl punaviinietikkaa
puolikkaan omenan
pienen punasipulin
muutama miniluumutomaatin
1 rkl sokeria (tai ½ rlk sokeria ja ½ rkl hunajaa)
½-1 tl korianterinsiemeniä

Kaada punaviinietikka ja oliiviöljy pieneen kattilaan. Kuumenna ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja pilkottu omena ja tomaatit. Makeuta sokerilla (ja hunajalla) ja lisää korianterinsiemenet. Pidä kattila miedolla lämmöllä liedellä niin kauan, että omenat ja sipulit hieman pehmenevät. Paista samalla halloumjuustot öljytyllä pannulla. Tarjoa annos lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti