8. marraskuuta 2011

Ohrarieska
























En tykkää piimästä, en sitten yhtään, mutta rieskaleipiin se sopii kuin nenä päähän! Tämän simppelimmäksi rieskaohje ei juurikaan voi mennä. Ainoa haaste oli saada löysähkö taikina taputeltua ympyrää muistuttavaan malliin. Alla olevasta ohjeesta olisi saanut kätevästi usean pienemmän rieskan, mutta minä ahnehdin ja tein neljä isoa, joista sitten revin kulloiseenkin rieskannälkään sopivia palasia. :)

Tarvitset:
½ l piimää
n. 7 dl ohrajauhoja
1-2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, joten jauhota leivinpaperilla vuorattu pelti hyvin ennen kuin alat muotoilla taikinasta rieskoja. Paista 250 asteessa reilut 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti