2. marraskuuta 2011

Omenainen tomaattikeitto

Tein eilen parasta kasvissosekeittoa ikinä! Odotukseni olivat korkealla inkiväärillä, kanelilla ja chilillä maustetun keiton suhteen. Ensinnäkin, keiton tuoksu oli huikea, ja kun se ehti mahaan asti, levisi miellyttävä lämpö kaikkialle kehoon. Jos siis aistittavissa on pientäkin syysflunssan tulemista tai pimeät illan muuten vain masentavat, määrään tätä keittoa parannuskeinoksi - santsilautanen sallittu, ellei jopa toivottava.

Tarvitset:
500 g luomutomaattimurskaa
500 g paseerattuja tomaatteja
2 omenaa
sipulin
2 keskikokoista porkkanaa
noin 2 cm pala tuoretta inkivääriä
chilijauhetta (oman maun mukaan)
1 rkl kanelia
kasvisliemikuutio
0,33 l kuivaa omenasiideriä
turkkilaista jogurttia

Kaada tomaattimurska, paseeratut tomaatit ja siideri kattilaan kuumenemaan. Kuori omenat, porkkanat ja sipuli, lisää ne karkeasti pilkottuina kattilaan. Kuori inkivääri ja raasta se keiton joukkoon. Lisää mausteet ja kasvisliemikuutio. Keittele niin kauan, että omenat ja porkkanat pehmenevät. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku. Koristele valmis annos turkkilaisella jogurtilla.

ps. Maistuu entistäkin paremmalta pakastimen perukoilta löydetyn, äidin leipoman, herkkusämpylän kanssa! :)

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Ihanaa keittoa!! Kuinka monen hengen satsi tämä on? Ajattelin valmistaa lounaaksi juhliin ja mietin, miten monta kertaa pitää resepti kertoa että saan valmista keittoa tarpeeksi :)?!

    VastaaPoista
  2. Moi ja kiitos! :) Muistelisin, että valmistin kyseisellä ohjeella keittoa kolmen litran kattilaan. Täyteen se ei kuitenkaan tullut, joten sanoisin, että ohjeen mukaan valmistettuna saa valmista keittoa noin 2,5 l. :) Annoksia varmaan noin 6-7, riippuu paljolti syöjistä. :)

    Hauskoja juhlia! :))

    VastaaPoista