13. marraskuuta 2011

Perunatortilla
























Päähänpisto valmistaa perunatortillaa iskostui mieleeni helsinkiläisessä Kitch-baarissa nautituista tapaksista. Entuudestaan tuntematon herkku onnistui sulattamaan sydämeni niin, että reseptikokeilut oli ulotettava omaan keittiöön. Kylkiäisenä perunatortillan kanssa kelpaa tarjota esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja ja raikasta salaattia.

Tarvitset:
3-4 perunaa
6 munaa
tilkka vettä
pienen sipulin
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
öljyä

Kuori perunat ja leikkaa niistä ohuita siivuja. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa siitä puolikuun mallisia suikaleita. Silppua valkosipulinkynnet. Lisää perunat ja sipulit öljytylle pannulle, kääntele muutama minuutti. Riko munat kulhoon, lisää joukkoon tilkka vettä ja mausta suolalla. Kaada sekoitettu munaseos pannulle ja pienennä liesi kakkoselle. (Asteikolla 1-6) Anna seoksen jähmettyä noin 20 minuuttia. Lopuksi laita liesi hieman kuumemmalle ja paista tortillaa vielä muutama minuutti. Kiepsauta sitten tortilla lautaselle ja vielä takaisin pannulle. (Varo kiepsautuksessa sormiasi, sillä jähmettymätöntä munaseosta saattaa valua lautasen ohi.) Paista toiselta puolelta vielä noin 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti