3. marraskuuta 2011

Sämpyläboston
























Sämbyläboston on leikittelevä, se suorastaan kutsuu luokseen murentaan yhtä rullaa huikopalaksi. Täytteidensä ansiosta se maistuu mehevältä, eikä välttämättä tarvitse voinokaretta kylkeensä. Lisäksi ohje on helposti muunneltavissa jälkiruuaksi, kun valmistaa pullataikinan ja tekee täytteestä esimerkiksi marjaisen tai omenaisen.

Tarvitset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 10-12 dl jauhoja (esim. vehnä- ja sämpyläjauhoja)
200 g tuorejuustoa
juustoraastetta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva sen joukkoon. Lisää suola ja sokeri, sekä osa jauhoista. Lisää sulatettu voi ja loput jauhoista. (Taikinan joukkoon voi lisätä myös esimerkiksi siemeniä, porkkanaraastetta tai kauraleseitä.) Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina muutamaksi kimpaleeksi ja kaulitse niistä isohkot levyt. Voitele taikinalevy tuorejuustolla ja ripottele päälle juustoraastetta. Rullaa ja leikkaa pötkylästä n. 4-5 sentin paksuisia rullia. Asettele ne voideltuun uuninkestävään vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti