7. marraskuuta 2011

Täytetyt paprikat
























Paprika on kingi! Omaan makuuni se tarvitsee kuitenkin uunin tai pannun, sillä raakana sen kuninkaalliset piirteet eivät pääse esiin. Täytetyt paprikat käyvät täytteineen uunissa kypsymässä ja pehmenemässä, joten niitä popsitaan tällä viikolla tämän herkkusuun taloudessa. :)

Tarvitset:
5 paprikaa
400 g jauhelihaa
kourallisen luumutomaatteja
ison sipulin
pienen kesäkurpitsan
juustoraastetta
oliiviölyä
suola
paprikamauste
chilijauhe

Pese paprikat, leikkaa niiden hatut irti ja puhdista sisus. Pilko sipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon jauhelija ja siirrä ruskistuksen loopuvaiheessa pannulle myös pilkotut tomaatit ja kesäkurpitsa. Mausta seos ja täytä paprikat. (Jos paprikat eivät pysy pystyssä, halkaise ne vielä puoliksi, jolloin vaakapinta on suurempi.) Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti