14. marraskuuta 2011

Yrttiset leivät ja tsatsiki

Tunnustan. Olen juuri sellainen heikko ihminen, joka useimmiten antaa periksi pikkupurtavan himolleen. Tapaan myös kutsua ystäviä kylään, jotta voin valmistaa heille suolapaloja (ja siinä sivussa herkutella myös itse). Viime lauantaina seurueemme tuoksui loppuillan valkosipulille, kiitos yrttileipien ja mehukkaan tsatsikin. :)

Yrttileivät:
paahtoleipäsiivuja
persiljanippu
2 valkosipulin kynttä
100 g voita
oliiviöljyä
suolaa

Silppua persiljanippu ja sekoita se voin ja oliiviöljyn joukkoon. Mausta suolalla. Puolita neliönmuotoiset paahtoleivät ja voitele ne persilja-voiseoksella. Paista 175- asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

Tsatsiki:
3 dl turkkilaista jogurttia
puolikas kurkku
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa

Kuutio kurkun puolikas ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoitane turkkilaisen jogurtin joukkoon ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna makujen kehittyä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. nam, näyttävät herkullisilta :) itsekin tykkää napostella varsinkin tv-tä katsoessa.

    VastaaPoista
  2. Niin, harvoin pelkkä telkkari riittä seuraksi. Yleensä siihen kaipaa pieniä suupaloja myös. :)

    VastaaPoista