20. tammikuuta 2012

Blinit savulohitahnalla

Ikinä en ole ennen blinejä maistanut, mutta tulin kehittäneeksi niistä itselleni mielikuvan - blinien täytyy olla maistamisen arvoisia. Niinpä otin tänään paistinpannun kauniiseen käteen ja päräytin komian blinitaikinan kruunaamaan perjantai-illan. Tahnan täytteeksi puolestaan valikoitui lempparikalani, lohi. Kyytipojaksi lasillinen kuohujuomaa ja Maijan ihana (sekä ruokaisa) viikonloppu on valmis alkamaan!

ps. Pitänee poiketa joskus Lasipalatsin bliniviikoille katsomaan, millaisia niiden blinien oikeasti pitäisi olla. :D

Tarvitset:
3 dl maitoa
20 g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl vaaleaa olutta
2 kananmunaa
½ voisulaa
150-200 g lämminsavulohta
1 prk ranskankermaa
ruohosipulia
mustapippuria

Lisää hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja lisää olut. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset taikinan joukkoon ja jätä valkuaiset sivuun odottamaan. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunnin ajan.

Tee sillä välin savulohitahna. Hienonna lahi. (Itse käytin rosepippurilla maustetua savulohta, toimii!) Sekoita se ranskankerman joukkoon, silppua joukkoon ruohosipulia ja mausta pippurilla.

Vatkaa sulatettu voi taikinan joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovaisesti taikinan joukkoon. Sulata kuumalle pannulle voinokare ja paista blinit kauniin ruskeiksi. Veikeämpiä blineistä tulisi, jos ne paistaisi valurautapannulla, jossa on pieniä syvennyksiä letuille. Itse paistoin omani isolla pannulla, jota en kuitenkaan peittänyt taikinan alle aivan laidasta laitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti