12. tammikuuta 2012

Grissinit

Minullehan käy aina niin, että jos ohje lupaa taikinasta valmistuvan esimerkiksi 50 muffinsia, onnistun leipomaan maksimissaan puolet kyseisestä määrästä. Eikä noin paljon taikinaa katoa edes mystisesti mahaan! (vaikka joku varmasti niin jo ehtikin ajatella...) (:

Kummallinen taikinakatoaminen oli totta tälläkin kertaa. Syy taisi kuitenkin olla muhevan paksut suolatikkuni. Alkuperäinen ohje lupaili noin 25 kappaletta, mutta minä leivoin melkein kymmenen. En ole varma, voiko näitä siis enää nimittää virallisesti grissineiksi, mutta maussa ei ollut vikaa, joten mitäpä sitä turhia pohtimaan!

Tarvitset:
15 g hiivaa
1 tl suolaa
½ tl sokeria
1 dl vettä
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl hiivaleipäjauhoja
½ dl oliiviöljyä
1 rkl sulatettua voita
parmankinkkusuikaleita

Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot. (Ohjeen jauhomääriä voi hieman kasvattaa, jos taikina jää liian tahmaiseksi.) Anna taikina levätä noin 10 minuuttia. Pyöräytä taikinasta pellille ohuehkoja, narumaisia (minun tapauksessani köysimäisiä) pitkuloita. Anna levätä noin 10 minuuttia, voitele oliiviöljy-voiseoksella ja paista 200 asteessa 20-15 minuuttia. Valmiit tikut voi halutessaan kääriä parmankinkkuviipaleisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti