11. tammikuuta 2012

Munakasmuffinit kinkkukupissa

Ruuanlaitto on parhaimmillaan mielikuvituksella höystämistä ja uunin edessä jännittämistä - mitähän sieltä tällä kertaa valmistuu? Pari päivää sitten kyykin uunin edessä miltei puolituntisen ihmetellessäni, miten munakasmuffineiksi nimeämäni suolapalat hiljalleen kypsyivät. Välillä hermostuksissani avasin uunin ja tökin muffinseja varrastikuilla tarkistaakseni kypsyyttä.

Tämä kokeilu, ja sen lopputulos, taisi jäädä elämään meidän keittiössä.

Tarvitset:
12 kananmunaa
150 g juustoraastetta
100-120 g pinaattumurskaa (pakaste)
8 kinkkuleikkelettä
suolaa
mustapippuria
(muffinivuuan)

Sekoita juustoraaste, pinaattimurska ja 4 kananmunaa keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Aseta seitsemään muffinivuuan koloon kinkkuleike kuppimaiseen muotoon. Annostele jokaiseen kuppiin pinaattitäytettä. Jätä kupit hieman vajaiksi, jotta muffinien pinnalle voi rikkoa kokonaisen kananmunan. Paista muffineja 180 asteessa 20-30 minuuttia - riippuen, miten kypsästä kananmunasta pidät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti