24. tammikuuta 2012

Talvinen tomaattikeitto

Kasvissosekeittobuumi sen kun jatkuu tällä kokilla. Etenkin pienen pakkasen paukkuessa ulkona ja vanhan kerrostalon ikkunoiden vetäessä kylmää ilmaa sisälle, maistuu lämmin keitto erityisen hyvältä. Kokeilkaa vaikka!

Tarvitset:
oliiviöljyä
sipulin
2 rkl vehnäjauhoja
500 g luomutomaattikastiketta
½ l vettä
kasvisliemikuutio
provencen mausteseosta
mustapippuria
sokeria
1 rkl kuivattua basilikaa
1-2 dl kermaa
tuorebasilikaa koristeluun

Kuullota silputtua sipulia kattilan pohjalla oliiviöljyssä. Lisää jauhot, tomaattikastike ja vesi, kiehauta. Hienonna keitto sauvasekoittimella ja siirrä kattila takaisin liedelle. Lisää kasvisliemikuutio, mausteet ja kerma. Muita mausteita keittoon tulee vain ripaus, mutta kuivattua basilikaa voi laittaa hieman reippaammin, sillä se on hyvin miedon makuista. Anna kiehahtaa ja nosta tarjolle.

5 kommenttia:

  1. hyvä maija lukee tätä supernälkäisenä koodaustunnilla

    VastaaPoista
  2. Voi ei, oot koulus viel! Kaupan kautta sieltä kotio ja tomaattikeitot liedelle porisemaan;)

    VastaaPoista
  3. Mulle tulee aina kaikki ulkomaanmatkat näistä tomaattikeitoista mieleen, kun tykkään aina reissuilla tilailla ravintoloista näitä. en tiedä miksi.. :D onko sulla mitään ulkomaanreissuja muuten suunnitelmissa? :D

    VastaaPoista
  4. Onpa hauska assosiaatio!:) Missä päin maailmaa olet herkutellut tomaattikeitoilla? Missä on ollut parasta?;)

    Itse asiassa maaliskuussa pääsen maistelemaan makuja Israeliin. Matkaopas ainakin lupaili, että paikallinen viini kruunaa kaikki ruokaelämykset. :)

    VastaaPoista
  5. Hmm, otan sitä melkeimpä aina ja oon matkustellu todella paljon! Mutta mieleenpainuvimman makuiset on olleet puolassa ja italiassa! Nams :)
    Oi, Sinne olis hieno päästä joskus!

    VastaaPoista