28. tammikuuta 2012

Täyteläinen pekonipasta

Kotona tehty pastakastike jää turhan usein lautasen pohjalle lillumaan. Vaan eipä jää enää! Salainen ainesosa täyteläiseen pastakastikkeeseen on muutama palanen Koskenlaskija-tuorejuustoa. Sulaessaan kerman joukkoon se paksuntaa kastikkeen ihanan täyteläiseksi, eikä sitä tarvitse enää aterian päätteeksi lusikoida lautaselta. Maailma on jälleen hiukan parempi paikka. :)

Tarvitset:
140 g pekonia
pienen sipulin
2 valkosipulinkynttä
2,5 dl kevyt&paksu ruokakermaa
100-150 g voimakasta Koskenlaskija-tuorejuustoa
mustapippuria
miniluumutomaatteja
ruohosipulia

Pilko pekonisiivut ja ruskista niitä pannulla. Lisää joukkoon silputut sipulit, halutessaan pannulle voi lisätä pienen lorauksen oliiviöljyä. Kaada pannulle ruokakerma ja lisää muutama Koskenlaskijapalanen. Mitä enemmän Koskenlaskijaa pannulle laittaa, sitä paksumpaa kastikkeesta tulee. Mausta mustapippurilla. Pilko valmiin annoksen päälle miniluumutomaatteja ja silppua ruohosipulia koristeeksi sekä makua tuomaan.

2 kommenttia: