25. helmikuuta 2012

Lohileivät

Simppeliä, hyvää ja sopivan koreaa pientä herkutteluhetkeä varten. Sitä ovat lohipäällisellä kuorrutetut ja ruohosipulilla viimeistellyt ruisleivät. Toimivat esimerkiksi erittäin hyvin omaan hemmotteluun äijän viettäessä kiekkoiltaa Raumalla. ;)

Tarvitset:
ruispuikuloita
100-150 g grillattua tai paistettua lohta
suolaa
pippuria
1 prk ranskankermaa
ruohosipulia

Riivi kypsä lohi haarukalla ja sekoita sen joukkoon purkillinen ranskankermaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Silppua joukkoon myös osa ruohosipulista. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Pilko ruispuikulat kahtia ja päällystä ne lohitahnalla. Koristele annokset ruohosipulisilpulla.

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Joskus ne parhaat ideat ovat juuri niitä yksinkertaisimpia. :)

    VastaaPoista