22. helmikuuta 2012

Punainen kuskus

On ihanan Nigellan ansiota, että tänään keittiössäni valmistui ensimmäistä kertaa kuskusia. Samalla kyseessä oli myös tuon berberikansojen keittiön erikoisuuden ensimaistelu omalla kohdallani! Kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja uteliaisuuden herääminen oli taattu. Kuskus toimi kivasti kalan lisäkkeenä, seuraavaksi aion kokeilla valmistaa salaattia kuskuksen pohjalta.

Tarvitset: (2 annosta)
2,5 dl kuskusta
1 rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ rkl raastettua inkivääriä
vettä
kourallinen miniluumutomaatteja
pieni punasipuli
sitruuna

Kaada kuskus kulhoon, mausta se ja raasta joukkoon inkivääri, sekoittele. Kaada kulhoon kiehuvaa vettä niin, että kuskukset peittyvät. Peitä kulho elmukelmulla ja anna tekeytyä noin kuusi minuuttia. Pilko sillä välin miniluumutomaatit ja punasipuli. Sekoita ne valmiin kuskuksen joukkoon haarukalla ja pirskottele päälle sitruunamehua. Tarjoa esimerkiksi lohen ja yrttikermaviilin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla! Kuskusta meillä on syöty paljonkin, mutta ihan pakkauksen perusohjeen mukaan, tyyliin vettä ja suolaa...
    Mukava Blogi kaiken kaikkiaa, täytyypä ottaa seurantaan!

    terveisin
    Tuulevi
    nykinjahellanvalissa.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiva, jos onnistuin tuomaan uutta särmää vanhaan ja tuttuun ruokaan! :)

    Kävin vastavierailulla blogissasi. Ensi yönä taidan nähdä unta limettijäädykkeestä...slurps!

    VastaaPoista
  3. couscous just parasta, mä teen usein sellasta jotain "afrikkalaista ruokaa" johon tulee lähinnä kanaa, couscousia ja satunnaisia kasviksia :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa hyvältä! Noin ruokaisena kuskuskuksesta saisi lisäkkeen sijaan kunnon pääruuan. :)

    VastaaPoista