13. helmikuuta 2012

Ruiskorput

Joku siinä itseleivotussa leivässä on niin maagisen hyvää, että rankan päivän päätteeksi jaksaa vielä vaivata taikinan, antaa sen hiljalleen kohota ja lopuksi vielä vahtia uuniluukun edessä leipien valmistumista.

Ruiskorput ovat mainioita heti uunituoreina, hieman vielä pehmeinä. Korppumaisuus pääsee parhaiten esille, kun leivät hieman jäähtyvät ja kuivuvat pellin päällä.

Tarvitset:
100 g voita
2, 5 dl maitoa
25 g hiivaa
5 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl siirappia
1 tl suolaa

Sulata voi, lisää maito ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää jauhot, siirappi ja suola. Kohota taikinaa noin tunti. Muotoile taikinasta pellille peiniä sämpylöitä. Paista 225-asteisessa tunnissa 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja anna leipien jäähtyä hetki. Halkaise leivät haarukalla sivuilta ja asettele takaisin pellille. Paista 175 asteessa vielä 10-15 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tosi herkullisilta! Ruokahalua herättävä kuva myös.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kuvaamisessa riittää vielä näin aloittelijalle haastetta, mutta hiljaa hyvää tulee. :) Harkinnassa on myös vanhimpien postausten uudistaminen, sillä niitä on näpsitty milloin missäkin valossa vanhalla pokkarilla...

    Reetta: Eiks sulla oo uunia? :D No mikäpä mä oon sanomaan.. Mun uuni on mikron kokoinen mini. :)

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköisiä leivonnaisia ja muutenkin hyvä blogi sulla :)
    http://jeminaaaaasd.blogspot.com/

    VastaaPoista