12. helmikuuta 2012

Tapaspizzat

Lauantai-ilta tiesi totuttuun tapaan sitä, että käyn läpi reseptikirjojani ja netin ohjepankkeja herkullisten pikkusuolaisten perässä. Lopulta päädyin valmistamaan pieniä tapaspizzoja, joihin pilkkomani chili toi mukavaa potkua.

Tarvitset:
2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
suolaa ja sokeria
loraus oliiviöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
100-150 g pinaattia
3 isoa punaista tomaattia
kourallinen keltaisia miniluumutomaatteja
pienen sipulin
3 valkosipulinkynttä
miedon chilin
saksanpähkinöitä
paprikajauhetta, mustapippuria

Valmista taikina liuottamalla hiiva lämpöisen veden joukkoon. Lisää jauhot ja ripaus sekä suolaa että sokeria. Sekoita ja vaivaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota.

Pilko sipulit ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon pilkotut tomaatit, chili ja pinaatit. Mausta seos ja pidä pannu miedolla lämmöllä, jotta tomaatit pehmenevät.

Pyöräytä taikinasta pieniä palloja ja paina ne lettumaisiksi esimerkiksi juomalasin pohjalla. Itse sain ohjeesta 9 tapaspizzaa, mutta ohuemmalla pohjalla taikinasta olisi riittänyt useampaankin. Asettele täyte pohjien päälle, ripottele päälle pilkottua saksanpähkinää ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti