2. maaliskuuta 2012

Päärynä-sinihomejuustopasteijat

Nyt ollaan jännien asioiden äärellä, nimittäin suolaisen ja makean suloisessa liitossa. Erilaisia reseptejä selatessani viehätyin kovin ideasta, jossa yhdistettiin makeaa päärynää sinihomejuuston kanssa. Testasin makujen sinfoniaa pasteijoiden muodossa ja pakko myöntää, että tykästyin! Myös lahjomaton maistelutiimi viehättyi tästä hieman erikoisesta makuparista.

Määrittelisin nämä pasteijat suolaisesta vivahteestaan huolimatta jälkiruuaksi. Päällisen kanelisokerin uunituore tuoksu saa nimittäin jälkkärihimon heräämään. :)

Tarvitset: (6 kpl)
3 lehtitaikinalevyä
½ päärynän
n. 25 g sinihomejuustoa
sokeria
kanelia
kananmunan

Kuori päärynä ja pilko se melko pieniksi paloiksi. Puolita lehtitaikinalevyt ja asettele niiden päälle päärynän palasia. Ripottele täytteeksi muutama sinihomejuustonokare. Sulje pasteijakolmiot painelemalla reunoja haarukalla. Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti