28. maaliskuuta 2012

Maukas Israel

Postailemattomuuteni ei ole suinkaan tarkoittanut sitä, ettenkö olisi saanut hyvää ruokaa syödäkseni. Sen sijaan olen käynyt kutittelemassa makuhermojani Israelin maaperällä. Tässä siis katsaus tuon reissun syömätouhuihin!

Hotellimme aamupala oli mielenkiintoinen kokemus, sillä kertaakaan viikon aikana ei lautasellemme päätynyt leikkeleitä - olosuhteiden pakosta. Uskonnon mukaan ei nimittäin samalla aterialla nautita maito- ja lihatuotteita. Meidän aamupalamme koostuivat järjestään maitotuotteista, mutta tarjonta oli silti runsasta. Hotellilla oli jopa oma omelettipaistaja!

Salaatin saattoi koota monipuolisesta tarjonnasta.
Oliivien ystäviä hemmoteltiin läpi reissun. Minusta ei vieläkään saatu näiden palluroiden ylintä ystävää.
Aamiaisella oli tarjolla myös monia kastikkeita (?) Muutamaa uskaltauduin maistamaan, enkä tullut petetyksi.
Monessa paikassa aterioita ennen tarjoiltiin pitaleipiä erilaisine lisukkeineen.
Päivällä ja illalla kiertelimme eri ravintoloissa ja maistettua tuli muun muassa hiillostettua lohta, kanaa, pastaa, lihalajitelmia... Sekä tietenkin maan omia herkkuja kuten falafelia ja hummusta. Kalleimmillaan kaksi ihmistä illallisti noin 50 eurolla ja halvimmillaan nappasimme katukeittiöstä täytetyn kebabrullan ja juomat alle kympillä.

Mojito !
Juomapuolelta nautimme sekä perinteisiä lomajuomia kuten Smirnoff Icea ja Carlsbergia että paikallisia viinejä ja oluita. Kotiintuomisina myös pari pulloa - miltähän mahtaa kahden euron tarjousviini maistua?

4 kommenttia:

 1. Nyt mä vaadin, että teet tänne postauksen tosta teidän lomareissusta! Luin sun Kaupungin laidalta-blogia ja kaipaan nähdä sun naamaa ja rusketusta! Ja Eilat on kiehtonut itseänikin matkakohteena, joten.. :) Voisit poiketa kaavasta vaikka tää onki ruokablogi, eikös kulttuuri liittyis edes vähän aiheeseen? ;)

  VastaaPoista
 2. Reissu oli kyllä maukas, sekä ruoassa mitattuna että muuten! :) Musta ei vaan ole kuin ehkä kolme kuvaa, häärin itse niin innokkaasti kameran takana. :)

  Eilat oli mukava paikka, snorklaaminen oli reissussa parasta ja aurinko helli hipiää! Mutta viikko riittää hyvin kaupungin katsastamiseen, loppuviikolla oli mukava lähteä takaisin kotiin huomaamaan, että tänne on tullut kevät. :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia. Näitä muiden maiden reissujen ruokakuvia katselee aina mielellään :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Olen samaa mieltä, että kaukomaiden ruoka herättää aina kiinnostuksen. :) Harmi vaan, että juuri ne perinteiset Israelin herkut jäivät multa ikuistamatta...

  VastaaPoista