4. maaliskuuta 2012

Tunnutuksia keittiöstä

Nyt on sekin päivä koettu, kun minulle annetaan blogitunnustus. Kiitos Inkiväärihillo!

Tunnustuksen saatuaan bloggaajan pitää kertoa itsestään seitsemän faktaa. Koska tykkään ottaa omia vapauksia, kerron itsestäni seitsemän ruokaan liittyvää faktaa.


1. Paras ruokamuistoni liittyy kymmenen ruokalajin illalliseen, jolle pääsin puolivahingossa osallistumaan. Upeat ruokajuhlat kestivät kunnioitettavat viisi tunia, mutta lopputeen kohdalla totesin, että joko tää nyt loppui.

2. Pääsin sisälle viinien maailmaan vajaat kaksi vuotta sitten. Sitä ennen kaikki viinit saivat naamani karvaaseen irvistykseen, mutta sitten tapahtui jotain - ehkä tulin aikuiseksi?

3. Olen antanut itselleni keittiössä lisänimen hääräri. Kun kuulen, että meille on illalla tulossa vieraita, alan kiireesti selata keittokirjojani tapaksien kohdalta. Minussa on siis ripaus hyvää emäntää, mutta kehtaan sanoa ääneen, että herkkuja on kiva napostella myös omiin suihin. ;>

4. Kun joskus muutan omakotitaloon, haaveilen julmetun upeasta keittiöstä. (Haaveiluhan on ilmaista.) Saareke, tummaa puuta, pannut ja kattilat roikkuvat kauniisti esillä, ikkunalaudalla vihertää pieni yrttiviljelmä...

5. Hämmästyttävin nauttimani ruoka-annos on varmastikin yllä olevassa kuvassa. Kasviksista koostuvassa annoksessa oli muistaakseni lähemmäs 20 eri komponenttia. Lautaselta löytyi esimerkiksi tomaattiliemestä tehty pieni hyytelökuutio.

6. Olen asettanut itselleni riman korkealle uusien ruokien kokeilussa. Minulle tulee hieman syyllinen olo, jos teen ruuaksi jotain perusvarmaa. Mutta on toki myönnettävä, että eihän sitä aina jaksa - spaghetti ja tortillat ovat kelpo vaihtoehtoja, kun kokin energiat ovat vähissä. :>

7. En osaa nimetä lempiruokaani tai braavuriani.

Lähetän blogitunnustuksen edelleen Sottakokeille, joiden postauksia odotan aina innolla! :>

2 kommenttia:

  1. Mä aloittelin nuorenpana viininjuonnin roseviinistä josta siirryin valkkareihin ja niissä olen edelleen :) punkkua olen maistellut mutta kuten kahvi ja olut, ei vaan mene alas ei niin mitenkään.

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä oluesta ja kahvista! Eihän niiden karttaminen kovin supisuomalaista ole, mutta minkäs teet. :)

    VastaaPoista