8. huhtikuuta 2012

Omenaiset teeleivät

Pyhien takia kaupat ovat vielä kiinni, mutta näiden leipien ainekset löytyvät useimpien kotien jääkaapeista ja kuiva-ainevarastoista. Omena tuo leipiin mukavasti mehevyyttä. Halutessaan sen voi korvata myös porkkanaraasteella.

Tarvitset: (4 isoa leipää)
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g juustoraastetta
1 dl sulatettua voita
1 prk kermaviiliä
1 omena

Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten joukkoon voi, kermaviili ja raastettu omena. Taputtele taikinasta leivinpaperille neljä pyöreähköä leipää. Jaa leivät kevyesti leivinpyörää painamalla neljään osaan ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 225-asteessa kymmenen minuuttia. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti