Vaillinaisesta kombosta huolimatta itse sangriassa ei ole valittamista.
Tarvitset:
0,75 l makeahkoa punaviiniä
1 dl brandya
0,5 l sitruunalimsaa
sitruunan
appelsiinin
Sekoita nesteet keskenään tarjoiluastiaan ja pilko joukkoon osa sitruunasta ja appelsiinista. Sitruunalimsan osuutta juomasta voi kasvattaa oman makunsa mukaan. Purista lopuista hedelmistä sangrian joukkoon niiden mehua. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
Mitä punaviiniä sä käytit tässä? :)
VastaaPoistasangria on parasta! :) mä käytin sellasta halpaa australialaista viiniä mitä alkon mimmi suositteli. sit lisäks mä laitoin omenaa, päärynää ja carambolaa sekaan, tuli aika jees :)
VastaaPoistaOlin edellisenä viikonloppuna ostanut pullon argentiinalaista Trivento Shiraz-Malbecia (http://www.alko.fi/tuotteet/fi/485697), jossa on 9 g sokeria litraa kohden. Alkon myyjän mukaan se sopi hyvin sangrian valmistukseen. :)
VastaaPoistaMonissa ohjeissa kehotettiinkin valitsemaan melko edullinen viini. Viinin maku muuttuu niin paljon sangrian muista aineksista, ettei kannata kovin kallista punkkua alkaa läträämään tähän juomaan. :)
Sangrian sekaan voi ilmeisesti heittää melkein kaikkia hedelmiä. Kuulin juttua, että juomaan sopii myös luumut! :)
Mä oon käyttänyt mansikkaa ja appelsiinia sangriassa, nam! tule kesä tule jo:)
VastaaPoistaVoi mansikat... Heti kun suomalaiset mansikkapenkit alkavat tuottaa ihanan makeita marjojaan, niin aion kokeilla niitä sangriassa! :)
VastaaPoista