31. toukokuuta 2012

Maalaispotut pannulla

Pelkän lihan läiskimen grillille ei oikein toimi - ajatuskin saa jo ähkyn partaalle. Kylkeen sopii parhaiten raikas salaatti, mutta uusista perunoista voi myös kokata erilaisia lisäkkeitä.

Kokkasin eilen sisätiloissa, sillä keli ei houkutellut ulos muurikkapannun ääreen. Valmistamani maalaispotut ovat käteviä, sillä pannulle voi heittää vähän sitä sun tätä: sipulia, porkkanaa, paprikaa, kevätsipulia...

Tarvitset:
uusia perunoita
nokareen voita
sipulin
pienen porkkanan
paprikaa
kevätsipulia
suolaa
pippuria

Keitä ensin uudet perunat melkein kypsiksi. Kuullota silputtua sipulia pannulla voissa ja lisää perunat joukkoon. Isoimmat tapaukset voi halutessaan puolittaa. Pilko joukkoon porkkanaa, paprikaa ja kevätsipulia. Kun perunat ovat ottaneet hieman väriä, mausta vielä koko komeus suolalla ja pippurilla. Tarjoa grillipihvien kylkiäisenä.

2 kommenttia:

  1. Vesi kyllä herahti kielelle, kun näin tämän annoksen! Uudet perunat ovat suurinta herkkuani, tämä resepti menee varmasti kokeilulistalle :)

    VastaaPoista
  2. Ei kyllä ole uusia perunoita voittanutta! :) Täytyy tunnustaa, että nämä potut olivat länsinaapurista, mutta onneksi supisuomalaistenkin perunoiden hinta laskee pian alle kipurajani :)

    VastaaPoista