4. kesäkuuta 2012

Mansikkainen raparperipiirakka

Tässäpä teille lautasellinen silmäkarkkia! Kyllähän se mahakin tuosta tykkäs. ;> Mansikan ja raparperin liitto oli aivan kuin nuoren parin ensirakkaus.

Älkää antako imelän kielikuvan hämätä, tää resepti on killeri kesän juhliin!

Pohjaan tarvitset:
150 g voita
1 dl sokeria
kananmunan
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen tarvitset:
raparperia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 prk Arla Keittiö raparperi-mansikkarahkaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri, lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita. Taputtele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Jätä osa taikinasta piirakan pinnalle ripoteltavaksi. Pilko muutama raparperin varsi ja levitä ne piiraan pohjalle. Sekoita muut täyteaineet keskenään ja kaada ne raparperien päälle. Ripottele pohjataikinaa piiraan päälle, ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttiia. Tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Arla Ingmanin tuote on saatu blogin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti