11. heinäkuuta 2012

Aurajuustokeksit

Vaikka ruuanlaittoa rakastaakin (melkein) yli kaiken, tulee välillä hetkiä, jolloin pakertaa perusruokia viikosta toiseen. Silloin ruokablogi tarvitsee päivittyäkseen inspiraatiota ja kimmoketta. Viimeksi sellaisen tarjosi Julie&Julia-elokuva.

Nytkin postaustaukoa näyttää kertyneen melkein kuukauden päivät, mutta taas tuo ihana nainen, Julia Child, sai kipinäni syttymään! Osasyyllinen kokkausvimman palaamiseen on myös ihastuttava 52 WEEKS OF DELICIOUSNESS -blogi, josta löysin Childin käsialaa olevan aurajuustokeksien reseptin.

Ennustankin, että tulevaisuudessa tulen popsimaan aika monta aurajuustokeksiä ja seuraamaan mielenkiinnolla vuoden mittaisen ruokahaasteen toteutumista edellä mainitsemassani ruokablogissa. :)

Tarvitset: (pellillinen)
180 g voita
170 g aurajuustoa
½ dl kuohukermaa
3-3½ dl vehnäjauhoja
kananmunan keltuaisen

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee taikinasta pieniä pyöreitä lepuskoita. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.

4 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoinen resepti. Söitkö noita jonkun levitteen kanssa? :)

  VastaaPoista
 2. Kun pellillinen oli hieman jäähtynyt, söin näitä ihan sellaisenaan. Aurajuuston maku ei hyppää kekseistä silmille, vaikka sitä taikinaan runsaasti tuleekin. Jäähtyneisiin kekseihin voisi ehkä kokeilla myös jotain levitettä makupariksi! :)

  VastaaPoista
 3. Hihii, ihanaa että joku muukin innostui näistä :) mietin juuri että pitää varmaan tehdä uusi satsi, olivat niin hyviä. Meillä on vielä niin iloinen tilanne, että mies ei aurajuustoa syö joten saan kaikki keksit itselleni ;)

  VastaaPoista
 4. Meidän taloudessa on sama homma! Aurajuustossa taitaa olla jotain, mikä saa kaksilahkeiset karttamaan sitä, mutta mitäpä tuosta kun itselle maistuu. :)

  VastaaPoista