19. heinäkuuta 2012

Pekoniset uuniperunat

Sunnuntai lähestyy jo, joten jos jollain on viikon viimeisenä päivänä taipumusta masistella, tässä on sellainen lohturuuan resepti, että hieman synkempikin fiilis muuttu hymyksi ja uuden viikon alkua alkaa suorastaan odottaa!

Tarvitset:
keskikokoisia tai suuria perunoita
ison nokareen voita
50-100 g juustoraastetta
pekonisiivuja
suolaa

Pese perunat hyvin ja kääri ne yksitellen folioon. Paista folioperunoita 225 asteessa noin tunti perunoiden koosta riippuen. Avaa nyytit kuumuutta varoen ja puolita perunat. Kaavi lusikalla perunapuolikkaiden sisus kulhoon. Pilko perunoiden kaavittu sisus muusimaisemmaksi ja lisää joukkoon voinokare, juustoraaste sekä ripaus suolaa. Täytä perunoiden kuoret seoksella ja asettele pala pekonisiivua kunkin perunan päälle. Paista pekoniperunoita uunissa 200 asteessa sen verran, etteä pekonit kypsyvät. Tajoa esimerkiksi jauhelihapihvien ja mustapippurikermakastikkeen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Pientä vaivaa näiden eteen piti nähdä, mutta lopputulos oli sen arvoinen! Pekonia karttavalle pottuja voi tarjota ilman lihanpalaakin, sillä pelkkä perunakin oli oikein maukasta juustoraasteen ja voinokareen ansiosta. :)

    VastaaPoista
  2. Uskoisin että nämä perunat olisivat iso hitti meillä, täytyypä pistää korvan taakse :)

    VastaaPoista
  3. Näitä voin suositella oikein lämpimästi! Ensimmäinen haarukallinen maistui pieneltä tähtihetkeltä keittiössä! ;)

    VastaaPoista