7. elokuuta 2012

Taikinakuoren alla haudutettu jauheliha-kasvisvuoka

Taikinakuoren alla ruuan valmistaminen on kutkutellut mielessäni jo pitkään, mutta vasta nyt sain aikaiseksi ottaa kaulimen kauniiseen käteen ja havahduin samalla, ettei tämä ollutkaan yhtään vaikeaa!

Valmistin itse ruuan yhdessä vuuassa, mutta tarjoiluun saa vielä hitusen enemmän erityistä tunnelmaa, kun jokaisen ruokailijan annoksen valmistaa uuninkestävässä astiassa oman taikinakuorensa alla. Ruokailijat saavat sitten vähitellen murentaa kuorta annoksen päältä ja ihmetellä, mitä sen alta oikein paljastuu.

Tarvitset:
muutaman perunan
punaisen paprikan
kirsikkatomaatteja
pari porkkanaa
palan kesäkurpitsaa
Mustapekka makea chili -tuorejuustoa
jauhelihaa
sipulin
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Taikinakuori:
2 dl pizzajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl haaleaa vettä
pieni loraus oliiviöljyä

Pilko sipuli ja ruskista valmista silppua pannulla oliiviöljyssä. Lisää pannulle jauheliha, ruskista ja mausta se suolalla ja pippurilla. Pese ja pilko vihannekset vuokaan. Lisää vuokaan jauheliha ja murenna joukkoon tuorejuustoa.

Sekoita taikinakuorta varten ensin jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää sitten joukkoon vesi ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaan hieman sitkoa ja kaulitse se sen malliseksi, että voit peittää sillä vuuan tai uuninkestävät tarjoiluastiat. Pingota taikina vuuan tai astioiden päälle ja voitele sen pinta oliiviöljyllä.

Paista 200 asteessa ensin noin 20-25 minuuttia, jotta taikinakuoren pintaan tulee hieman väriä. Peitä sitten taikinakuorella vuoratut astiat foliolla, jotta kuori ei tummu liikaa. Anna kypsyä uunissa vielä noin 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti