12. syyskuuta 2012

Eksoottinen kanacurry

Ensi yönä kaverit lähtee ulkomaille ja minä jään Suomeen. Lohturuuaksi tällaiseen tilanteeseen tarvitaan eksoottisilla mauilla höystettyä ruokaa. Rusketusta se ei tietenkään syöjälleen onnistu loihtimaan, mutta tunteepahan olevan jossain kaukana edes muutaman suupalallisen ajan! Mulle luvattiin kyllä lähettää kortti...

Tarvitset:
punaisen chilin
2 sitruunaruohon vartta
2 valkosipulinkynttä
nipullisen tuoretta korianteria
½ punaisen paprikan
70 g tomaattipyrettä
3 rkl soijakastiketta
noin 2 cm palan tuoretta inkivääriä
½ limen
600 g broilerin fileesuikaleita
400 g kookosmaitoa
100 g Arlan Apetina India -tuorejuustoa

Aloita valmistamalla currytahna. Poista chilistä siemenet. Pese ja kuutioi paprika hieman pienemmiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori myös sitruunaruohoista uloin kerros pois ja pehmennä varsia veitsen lappeella iskemällä. Pilko varret hieman pienemmiksi paloiksi. Kuori inkivääri.

Esivalmistelujen jälkeen lisää kaikki edellä mainitut raaka-aineet sekä korianteri tehosekoittimeen. Lisää joukkoon tomaattipyre, soijakastike ja limestä puristettu mehu. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi currytahnaksi.

Ruskista broilerin fileesuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pannulle myös currytahna. Tahnan sekoituttua suikaleiden joukkoon kaada pannulle kookosmaito ja lisää tuorejuusto. Anna hautua hiljalleen miedolla lämmöllä, jotta tuorejuusto sulaa curryn joukkoon ja maut tasaantuvat. Tarjoa keitetyn jasminriisin kanssa.

Arla Ingmanin tuote on saatu blogin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti